Wednesday, January 25, 2017

Li5Nir 5thAnniversary Dinner 2016 | The Shore Sky Tower Restaurant Melaka

Hujung tahun 2016 yang lepas merupakan bulan anniversary kami. Alhamdulillah usia perkahwinan kami dah cecah 5 tahun.. Kalau ade anak ni, tahun ni dah masuk skola dah.. Tapi sayangnye rezeki anak belum tercapai lagi. hihihi Banyak bende yang dihajati tak tertunai lagi.. Insya Allah soon.. Amin3.. Papepun tetap bersyukur dengan segala nikmat kebahagiaan yang diberi. Maybe ade hikmah disetiap ape yang kite hajati tapi belum dimakbulkan tu.. betul tak hehehe


Tahun ke-5 bulan anniversary kami kalini agak suram sikit. Maklumlaa tuan badan dari 1hb December aritu dah warded masuk hospital nak operate. so mood anniversary memang swings sikit..  kalau tahun tahun sebelum tu ade aje kami plan plan nak berjalan tapi kalini kena banyak postpone. lagi pulak krismas aritu adik kite tunang kat kampung. so naik keje ni barulaa dapat nak plan untuk #LizNir5thAnniversaryTrip Insya Allah..


Memandangkan time anniversary kami tahun ni kite ade kat kampung dalam mood berpantang, so kite decide buat anniversary dinner kat Melaka je.. so kite hired "surprise person" untuk menjayakan dinner kami malam tu..


Kalau tahun lepas punye anniversary kami sambut kat Melaka gak, tapi kami celebrate kat rumah aje. kalini orang berpantang ni gatal sikit nak cheat keluar makan. Maklumlaa lame sangat terperap kat rumah aje. So inilaa pestaim nak keluar rumah after operation aritu..


Icik abam kalau di bawak pergi makan mane mane menang tak rugiii.. sebab die memang kuat makan.. Malam tu untuk die saje kami order 3 menu. Termasuk BBQ Spring Chicken ni yang berharga RM38.00


Menu kedua icik abam, Tuna Croissant RM15.00


Dan yang ini Prawn Sprill Roll RM25.00. Memang siyes sedap yang ini..


Dan yang ini untuk kite, Creamy Salmon Spaghetti RM27.00


Bagi kite harga kat The Shore Sky Tower Restaurant ni harganye sangat reasonable kalau nak dicomparekan dengan tempat tinggi dan exclusive yang same macam kat KL. 


Icik abam dok KL, kite dok Melaka time ni, so senang sikit nak plan macam macam. Walaupun dalam mood swings sebab masih tak sihat after operation, tetap plan itu ini untuk anniversary kalini. Tahun ni memang 100% adalah dari plan kite saje, icik abam tak buat pape sebab kite memang tak bagi bazir bazir. Maklumlaa sebulan setiap minggu ulang aling KL-MLK-KL so kenela berjimat sikit part die tu kann.. Tapi kalau pasni nak qada' ape yang postpone tu dah bolehlaa ye.. kite terima dengan senyuman hihihihi.. :p


Kek ni buat syarat je malam tu. Nyalakan lilin sebab nak amek gambar je.. Pastu tapau bawak balik, maklumlaa tadi dah kekenyangan, icik abam order memacam.. hihihi


Pestaim ni kami dinner kat restaurant tinggi gini kat Melaka. kalau kat KL dulu pernah gak try kat KL Tower sempena 3rd Anniversary Dinner dulu tu.. Time tu icik abam yang belanje.. Kalini kite pulak.. kat sini memang kite mampula nak bayarkan.. kalau kat KL tu exclusive sangat.. tu yang tak mampu tu hihihi..


Table decoration dengan kek ni memang termasuk dalam pakej RM150. kite hired kawan skolah rendah kite dulu, die memang ade buat surprise surprise gini kat Melaka. Pestaim cube yang kat Melaka ni, kalau dulu dah try khidmat Gotcha kat KL.. dua dua kami puas hati, agak agak kalau ade yang nak contact number bolehlaa roger roger kite ye, nanti kite bagi detailsnye..


Skang pemandangan dah gelap kat luar, so nak amek gambar pun nampak cahaya cahaya lampu aje..


Sambil tunggu perut hadam sikit kami berselfie sepuas hati dulu.. nasib baik kat restoren tu tak bape ramai orang, kalau ade yang memandang kami bergambar ni pun hanya staff staff kat restoren tu aje.. hihihi


Dah kenyang kami pun balik..


Review secara keseluruhan darisegi makanan, layanan dan tempat kite bagi 5 bintang!
Rating : ★ ★  ★ 


Siap bawak balik belon belon tu lagi sebab pasni kami nak buat photoshoot terus.. tu yang dah pakai t-shirt anniversary dah tu..


kami decide photoshoot memalam pulak, kat tepi sungai Melaka


Ni sebahagian gambar gambar photoshoot yang mampu kite tepek kat sini..


Tak puas bergambar kat sini, kami cari tempat yang terang sikit..


Kami ke Kg Morten pulak, kite memang dari dulu suka bergambar tempat tempat yang menjadi tumpuan kat Melaka ni.. Barulaa orang tahu kite anak jati Melaka ye takkk hihihi



tak lame mane pun kami bergambar, amek sikit sikit aje, maklumlaa kite tak sihat lagi time ni, lagi pulak kena angin malam, so macam tak boleh lame lame..


Dan ini rekaan t-shirt anniversary kami tahun ni, agak simple sikit tahun ni. Tak bape ade idea time ni, pastu order pun dah last minit.. so bedal aje... hihihi



Salam Perkenalan,

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...