Monday, January 23, 2017

Klinik Pakar Wanita Medina Taman Melati

Setelah bercuti 6 minggu akhirnye muncul entri pertama di tahun baru ni. Kite dah start keje dua minggu yang lepas.. tapi baru arini mood nak menaip datang.. kalau duduk kat rumah ritu lagilaa, memang cukup malas nak menaip.. huhuhu


Sejak kite keluar hospital aritu ramai yang bertanye pasal keadaan dan bagaimana kite boleh detect "penyakit" kite ni sampai kena operation.. Ye selame ni kite check-up biasa biasa aje kat klinik sampailaa tergerak hati nak check dan bertanyekan pada yang pakar.. okee sebelum kite cerita lebih panjang pasal keadaan kite ni, kite terangkan dulu kat mane klinik ni sebenarnye.. maybe bole dijadikan rujukan kepada korang yang ingin ke sini nanti..


Klinik Medina ni terletak di Taman Melati.. Kalau korang biasa lalu MRR2 on the way nak ke Gombak/Kuantan tu korang akan nampak deretan kedai belah kiri.. Biasa kalau lalu kat sini kite selalu nampak kedai tudung Abu Dhabi.. Selalu sangat nampak tapi bila nak ke klinik ni baru pasan yang klinik ni dekat sangat dengan Kedai Tudung Abu Dhabi yang selalu kite perhatikan tu.. hihihi


so inilahhh kliniknye.. tapi sebelum nak datang tu kite suggestkan better korang buat appointment dulu.. Dah buat appointment nanti staff kat situ akan bagitahu langkah seterusnye.. untuk dapatkan consultantation Dr Marsita ni memang korang kene bersabar sikit.. walaupun korang dah buat appointment, korang tetap kena menunggu beberapa jam untuk sampai ke turn korang dipanggil.. Macam kami aritu, call appointment dari pagi, tapi turn sampai dalam pukul 11 malam gitu baru dapat masuk jumpa doktor..


Bagi kami yang baru pestaim ni, kami kena timbang berat badan dulu then staff situ bagi bekas ni dan tunggu turn untuk "berehat" kat dalam bilik yang disediakan sementara tunggu turn nak jumpa doktor..


Haa nengok jela peel icik abam, orang suruh "berehat" die bantai tido kat situ pulak.. buat perangai sungguhhh hehhe


Bilik "rehat" kat sini memang selesa, siap ade katil, bantal bagai..


Tujuan kami ke klinik ni sebenarnye nak dapatkan advise dari doktor. Maklumlaa kami dah masuk 5 tahun kawen tapi belum ade rezeki anak. So atas suggestion dari kawan kawan kami pun pergi jumpa pakar. Dengan harapan tahun ni dapat babyyyy.. hehhe Insya Allah..


Kite ni sebenarnye memang penakut sangat kalau bab bab nak jumpa doktor ni. Tapi disebabkan tengah berusaha dan tengah nak mencuba haruslaa beranikan diri.. ye takk hihihi


dah lepas appointment memang nampak beza muke masing masing.. yang kite pasti muke cuak lagi tak abes.. sebab lepas ni kena operate pulakkk.. huhuhu


yang ni memang muke ade senyummm.. sebab bukan die yang nak kena operate.. doctor cakap suruh berhenti hisap rokok pun die senyum ginilaa kat doktor.. huhuhu


kenapa kite kena operate?? ni sebabnye.. ni lakaran yang doktor lukiskan nak bagi gambaran uterus kite. Yang kiri tu bentuk uterus normal, yang belah kanan tu uterus kite.. nampak macam terbalik dan agak susah sikit laluannye.. so ini semua doktor cakap die nak betulkan dan nak buat operation secepat mungkin.. huhuhu


yelaa lima tahun memang agak lama dah buang masa.. lagi pulak kalau nengok dari scan ni pulak nampak macam ade selaput yang doktor sendiri tak bape nak kenalpasti.. 


Next prosedure kite citer dilain entri ye.. huhuhu


Salam Perkenalan,

1 comment:

mama tisya said...

Klinik ni ada pernh bc gk blogger p wat rawatan.. Siap ada bilik rehat gtu sementara menunggu ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...