Wednesday, September 30, 2015

Hadiah Contest Penghujung September

Memandangkan esok dah masuk bulan Oktober, so ni antara hadiah contest yang diterima penghujung September ni.
Ni hadiah dari Super Power
Dannn yang ni lakkk dari Asus. Bulan September ni rezeki tak bape nak mencurahhh. Terasa suram dan slow sikitttt hihuhi

Heharap nak masuk bulan baru ni tamatlaa kemarau kesuraman ni. Moga rezeki kami mencurah curahh hendakknye. Aminnn



Salam Perkenalan,

Tuesday, September 22, 2015

Birthday Celebration for July & August Babies

Bulan september dah nak abes dahh. So pasni masuk bulan Oktober lak. So sebelum celebrate birthday untuk October dan November babies better aku update celebration untuk babies July dan August dulu.. Hihihi
Macam biasa makanan mesti banyak. Tapi kalini lebih pada mood raye, sebab masih dalan bulan raye, so alang alang kami nak buat jamuan. So celebrate untuk dua event. Kire jamuan raye dan besday celebration.
Biasa makanan akan diorder kat kedai kedai bawah opis ni, tapi memandangkan dalam mood raye lagi, masing masing excited nak prepare jamuan raya. So makanan untuk jamuan kalini di sponsor dan homemade by muslim staffs.
Aku provide ketupat. Buat ketupat segera je. Nasib baik ade icik abam.. Hihi
So macam biasa sebelum makan snap sane sini dulu.. Hihi






Dan yang ni ajak bos berwefie bersama lakkk
Siyes bos kami ni sportinggg. Tapi kalau bab keje ade tegas sikitlaaa.. Hihihi


Last sekali sebelum balik haruslaa kerja kemas mengemas dijalankan. So kite snap lagi gambar sebagai penutup cerita.. Hihihi



Salam Perkenalan,

Majlis Penyampaian Hadiah dari Daily Fresh

Okee seperti yang dah diceritakannn kat entri sebelum ni, aku ade mentioned yang kenapa kami beramai ramai datang ke Sunway Piramid.
Cerita selepas main ice skating tu. Habiskan masa sebelum nak tunggu time nak collect hadiah dari Daily Fresh
Untuk contest Syoknya Raya bersama Daily Fresh ni adik aku menang hadiah utama. Aku menang conso je. Alhamdulillah
Tu yang pakat ramai ramai datang prize giving ceremony tu
Penyampaian hadiah ni dorang buat kat outlet daily fresh Sunway Pyramid.
Memandangkan cerita ni dah lame gak.. So korang cekidaut jelaa gambar gambar yang ade ye...
Alhamdulillah, rezeki contest. Walaupun dapat conso tapi tetap senyum lebar.. Jenuh gaklaa nak abeskan voucher daily fresh ni. Hihi

Penyampaian hadiah untuk grand prize ni last sekali

Sebelum balik, bergambar bersama pemenang pemenang lain yang turut hadir nak amek hadiah

Alhamdulillah rezeki adik aku sekeluarga. Nak masuk rumah baru, dapat perabot baru.. Alhamdulillah ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜
Ni antara gambar yang aku pertaruhkan untuk join contest ni raye aritu. Hihihi



Salam Perkenalan,

Monday, September 21, 2015

Ber"ice-skating" di Sunway Piramid

Ini kisah orang Melaka datang KL sehari je. Debot sefamily nak amek hadiah contest dari Daily Fresh.
So alang alang dah pergi Sunway Piramid, buang mase jap kat Sunway Pyramid Ice ni. Icik abam dan adik bongsu aku yang lelaki tu je yang ber "ice-skating". Aku jadi penonton je. Ibu aku ngan adik aku dok ronda satu Sunway Piramid tu.
Ni harga untuk orang awam kalau nak ber"ice-skating"
So sebelum masuk untuk ber"ice-skating" amek gambar jappp.. Hihi
Kalau korang nak tahu, Sunway Piramid Ice ni merupakan sukan ais bertaraf dunia yang pertama di Malaysia.
Sunway Pyramid Ice ni merupakan destinasi rekreasi yang popular di Malaysia dan menarik kira kira 15,000 skater setiap bulan. Itu yang aku dapat info dari google laaa.. ✌
Gelanggangnye pulak merangkumi saiz 39m x 22.5m
Pemandangan yang terbuka untuk pengungjung pada setiap lima tingkat menyeronokkan dan menyenangkan pengunjung untuk menonton skater ber "ice-skating"
Dah beli tiket untuk ber"ice-skating, korang boleh main sampai lebammm.  
Tapi icik abam dan adik aku mampu main sejam je. Tu pun dah letih katenye.. Hehheheh
Nengok cam senang dan syok je ber"ice-skating". Padahal jenuh gaklaa nak imbangkan diri kat atas ais tu.. Licinnye jangan cakaplaa.. Memang tergelak aje dari atas nengok orang jatuh berlepak lepukkk. Termasuk icik abammm.. Hehehhe
Seterusnya, korang cekidaut jelaa gambar gambar yang ade ye.. Video tade lakkk.. Huhu






Salam Perkenalan,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...