Friday, May 31, 2013

Nasi Vanggey Greentown

Okee tetibe teringat kesedapan nasi vanggey ipoh mali!!! ^^
Makan nasi vanggey ni dah lame dah, time pegi honeymoon aritu. Disebabkan terasa-rase lagi kesedapannya, maka tercetuslah entri ini. kuikuikui
Ni die nasi vanggey. Kire macam nasi campur gitu. tapi yang speselnye adalah kuah itam tu yang sedap & awesome bagi aku.

Memula aku nengok biase aje nasi ni..last-last dah makan baru tahu kenapa orang asek perkatekan nasi vanggey aje time ade kat ipoh ritu.
Icik abam amek ayam sampai 2 ketul! ^^

So kepada sesiapa yang ade pegi ipoh tu atau ke mane-mane tempat yang ade nasi vanggey ni, boleh lah try.. tak rugi.. memang sedapppp! ^^
[Catatan : 5 bintang.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Thursday, May 30, 2013

Pemberian Ikhlas Bukan Rasuah

Okee, ni 1st time dapat bungkusan serupa ini ^^
Bungkusan ni dapat dari subcon, mungkin sebab aku selalu tak reject document yang dorang anta kot, tu yang dapat cokelat ni kan..
Alhamdulillah, rezeki semalam. Orang kate rezeki jangan ditolak kan. Bukak je bungkusan nengok ade cokelat. Ohk, memang teruja la kan, ingat keje dulu je boleh dapat cokelat, keje skang ni pun leh dapat cokelat rupenye.. hahahha

Sebelum ngap tepon dulu tuan yang bagi, ucap terima kasih. Siap tanye lagi, ni rasuah ke?? hehehe ...."Eh tak laaa kak, ikhlas ni"... hehhe boleh lak tanye soklan camtukan. kuikuikui 

Okee, dah sedap ati dengar so dah boleh ngap.. wee~
Perisa Strawberi
Ni pulak dark cokelat.

Okee, abes dah bedal sesame dengan opismate. ^^
[Catatan : Murah rezeki]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Pratonton Filem Bro, Nampak Motor Gua?

Okee, ini kisah semalam, pegi pratonton Filem Bro, Nampak Motor Gua? kat TGV Sunway Piramid

Untuk filem ni aku bagi 4 bintang sebab die penuh dengan gelak ketawa. 

Rating : ★ ★   
Filem ni mengisahkan Epol yang mencari motornya yang hilang. Seterusnya mengisahkan pengembaraan sendiri untuk mendapatkan motosikalnya kembali. Motorsikal yang dicuri oleh dua orang pencuri dan dalam proses itu, Epol terjumpa Azura yang beg tangannya dicuri oleh pencuri yang sama.

Malang bagi Azura, dalam beg tangannya mengandungi pendrive penting bagi Tan Sri Bakhir, seorang ahli perniagaan yang kaya. Tan Sri Bakhir telah menawarkan sejumlah RM50, 000 kepada Epol jika dia berjaya dapatkan semula pendrive itu.Keistimewaan Epol apabila dia mempunyai deria bau yang sangat tinggi kerana dapat menghidu bau motor kesayangannya itu. 

Berjaya ke tidak Epol untuk mendapatkan pendrive tersebut serta motorsikalnye kembali???
Nak tahu, korang bolehlah terjah mana-mana pawagam yang berdekatan dengan korang mulai esok. ^^

Para pelakon: Along Raja Lawak, Along Eyzendy, Mon Ryanti, Mamat Khalid, Shah Rempit, Fadzil Zahari, Imuda, Angah Raja Lawak dan ramai lagi
[Catatan : 2 tiket]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Wednesday, May 29, 2013

Konvo Deknem

Ni kisah konvo adik aku kat Uitm Seri Iskandar Perak. Memandangkan die dulu amek diploma kat perak so konvonye pun kat perak. Skang amek degree kat Shah Alam, jawabnye konvo kat Shah Alam aje. Senang gak, dekat sikit kan. ^^
Eh eh itu aku, jangan tersilap okee.. hehhee bukan aku yang konvo. Aku saje gatal-gatal pakai jubah adik aku. 2x pakai macam dah tak puas pulak kenn.. ^^

Memandangkan cerita ni dah lame berlaku, so korang review aje gambar yang ade okee
Dalam dewan
Adik aku dengan kawan- kawan die
Kami bertiga aje yang datang.. jadila kan.. hehehe
Eh eh ade orang pandanglaaa.. malusss...
okee, tu je nak cerita.. ^^
[Catatan : Sekian]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Tuesday, May 28, 2013

Taman Rekreasi Gunung Lang Ipoh

 Ini cerita dah basi, cerita jenjalan kat Ipoh ritu. Kire sebelum nak balik KL pass pegi honeymoon tu singgah jap kat Gunung Lang
 Tempat ni icik abam pun tak pernah pegi lagi, name je orang perak kan. Kteorang pegi ni pun sebab hasil usaha aku menggoogle nak cari tempat boleh jenjalan kat Ipoh. Google punye google jumpe la tempat rekreasi Gunung Lang ni.

Memandangkan icik abam pun tak pernah pergi, so kteorang minta tolong tuan papago bawak kami terus ke sini. Alhamdulillah sampai jugakk.. ^^
okee, tahun ni macam banyak jenjalan kt perak le pulak kan, dah macam tahun melawat perak lak.. hehehhe
 Sebelum naik bot, bergambar dulu kat air terjun
Seterusnya korang review aje gambar kami kat sane ye.. ^^

Okee bot dah sampai, jom naik bot. ^^
video

okee, ni dah sampai.. ade rumah-rumah tradisional banyak. So cantek nak amek gambar. ^^

[Catatan : Tiket bot RM3 per person]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Monday, May 27, 2013

Kellie's Castle Perak

okee nak cerita pasal pergi melawat Kellie's Castle ni seminggu yang lepas.  Alang-alang dah pegi perak tu, jenjalan la tempat-tempat yang tak pernah pegi kan.
Sebelum nak pegi Istana Kellie ni dah macam-macam cerita seram aku dengar dari icik abam pasal istana ni. Tapi nak gak pegi. Berani pergi sebab ade icik abam dan ibu  teman masuk ke dalam istana tu. So tade lah takut sangat kan. ^^

Pasal cerita seram kat situ korang tanye lah pakcik google ye, tak sanggup aku nk cerita kat sini.. hehehhe. Betul ke idak cerita-cerita yang aku dengar tu, aku sendiri pun tak tahu kesahihannye. Cume ade gaklah aku tanye icik abam balik pasal istana kellie ni... Last2 die jawab, ...."iyeeee, tempat tu memang berantu... kalau tak caye pegi nengok balik gambar-gambar kat istana dalam kamera tu, mane tahu leh nampak hantu ke".... hohohoho

okee, tu yang terus sampai ke hari ni tak update2 blog kan, sebab banyak gambar dalam kamera, takut terjumpe pape kat dalam gambar tu kan. hahhaha okee tu cume salah satu alasan tak update blog beberapa hari ni. ^^
Okee, kepada yang tak tahu dan nak tahu pasal Kellie's Castle ni korang boleh Baca-----> Disini

Dan sape yang dah tahu pasal Istana Kellie ni korang bolehlah review gambar kami sepanjang kat situ.. ^^
Keadaan dalam istana

Ruang sembahyang
 Sebahagian bangunan yang tak siap
Bangunan ni ade 2 aras, satu Level G, satu lagi Level 1
Ni pelan setiap aras
Nidia tangga spiral. Icik abam aje berani nek ke atas.
okee, tu je nak cerita, sape yang dah pernah pergi bolelah kongsi cerita korang lak ^^

[Catatan : Tiket=RM5 per person]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...