Tuesday, July 31, 2012

Sudah Pilih Tarikh

Ceh ceh.. tarikh ape yang dah pilih tu... kikiki. mesti ada yang nak tahu kan kan kan.. (perasan!) :p

Okee, mane-mane yang dah jadi kawan aku kat fesbuk dan yang dah follow blog ni, konpem korang dah tahu yang sejak due menjak ni aku ada menang beberapa contest. Mungkin berkat bulan ramadhan. Alhamdulillah!

Kepada yang tak tahu lagi tu, korang boleh lah tengok adiah ape yang aku menang dari contest-contest yang aku join tu. Kebanyakkannye aku menang sepanjang bulan ramadhan ni. Syukur! ^^

Antaranya:
  • Menang Hadiah Harian Betul ke Bohong?. Tapi untuk contest ni belum abes lagi, semua pemenang harian tengah berentap untuk menang adiah mingguan sekali gus nak menang adiah utama Percutian ke Langkawi selama 4 hari 3 malam (untuk 4 orang). Yang ini aku tgh target nak menang lagi! doakan ye. Insya Allah.
Eh eh, macam dah nak lari tajuk le pulak.. hahahha.. okee, okee, dari senarai hadiah yang aku menang tu, aku nak citerlah sikit pasal hadiah Set Penginapan tu, haa, citer ni lah yang berkaitan dengan tajuk. hahahha

Hari rabu yang lepas, aku ngan icik abam ade pegi Karangkraf untuk ambil "gift" kteorang tu. sebab menurut email yang aku dapat  Voucher berkenaan perlu dituntut sebelum 31 Julai 2012 iaitu hari ini. ngeh3
 Inilah voucher yang kteorang pegi amek tempoh hari.

Sambung balik cerita...

Keesokkan ari selepas amek voucher tu, aku serahkan bab calling-mencalling pihak hotel untuk proses booking tarikh kepada icik abam. Bab yang itu memang aku tak rajin. ^^

Disebabkan "gift" tu kteorang menang sekali dengan breakfast, so kteorang pilih date selepas bulan ramadhan iaitu dalam bulan raya. Icik Abam pilih hari Sabtu, Ahad dan Isnin. so isnin tu nanti kteorang pegi kerja dari sane la kan. hahahha...

Okeh tu je nak cerita. ^^

[Catatan : Berhoneymoon lagi la kami. ekeke]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Monday, July 30, 2012

Contest Dialog BroFramestone

Eh eh, ni 1st time masuk contest dari BroFramestone. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni, korang boleh klik Disini ye! ^^

Contest ni bermula hari ini sehingga hari Rabu (1 Ogos 2012). So masih sempat lagi korang perah idea korang untuk join contest ni.. hehehe
[Catatan : Idea orang lapar]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Menang Photoshoot + Custom Album


Alhamdulillah, rezeki menang contest mencurah-curah. Berkat di bulan ramadhan yang mulia. hehehe..

Terlebih dahulu nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Penganjur, Adik Ipar  dan semua yang mengundi gambar kami. Terima kasih sangat-sangat tau! ^^


[Catatan : tak cilap 4 contest da menang!]
Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Friday, July 27, 2012

Menang Album 'Koleksi Nasyid Tersohor'

Alhamdulillah, sempena hari Jumaat di dalam bulan Ramadhan yg mulia ini, Pihak Suria FM telah mengadakan satu contest dan 3 album 'Koleksi Nasyid Tersohor' sumbangan Univesal Music akan diberikan kepada pemenang terpilih yg berjaya menjawab soalan dgn betul berserta slogan yg kreatif.

Alhamdulillah, 3 daripada pemenang itu adalah aku dan icik abam. So pani dapat 2 Album! ^^ 

Thanks Suria FM dan Univesal Music. Kepada yang nak menang jugak, jom rajin-rajin kan diri buka page Disini sebab banyak contest boleh join dan boleh menang macam-macam hadiah! ^^

[Catatan : 3 hadiah tak dapat lagi!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Thursday, July 26, 2012

Dugong Tukar Tayar Lagi

Mesti ada di antara korang yang rase bape kali lah si dugong ni nak tukar tayar kan. Memang banyak entri aku update pasal tukar tayar. Kejap cerita pasal tukar tayar si dugong, kejap cerita tukar tayar si ego. Masing-masing ngengade nak tayar baru. Tu yang banyak sangat cerita tukar tayar tu. hehehe. Yang terbaru ni, dugonglah.. nak tayar raye katenye.. hahahha..

Kalau ikutkan memang dah patut sangat dah tukar tayar tu. kteorang ni akan gune tayar tu semaksimum yang boleh. Tapi bile dah rase tayar tu dah teruk dan patut ditukar so baru lah tukar. Al-maklumlah si dugong ni mmg tak tiap2 hari digunakan, tapi bile dah digunakan memang abeslah kene lenjan. huhuhu..



Time ke kedai ni, aku tak ikut. icik abam pegi sensorang je. pas balik keje. time tu ujan lebat. dari opis kami naik ego, abes lencun redah ujan. sampai uma, icik abam tukar baju terus cari kedai tayar sebab nak balik kampung malam tu jugak. aku tak ikut die pegi kedai tayar sebab aku sibuk nak mengemas kain baju nak bawak balik kampung. 



 Mesti korang sakit ati nengok gambar-gambar yang kurang jelas kan, kualiti tak bagus, sebab time icik abam pegi tukar tayar tu, aku lupe nak suruh die bawak kamera.. hahaha..

so tengah kemas-kemas baru teringat lupe nak bagi kamera nak suruh amek gambar, last-last bbm je icik abam cakap amek jela gambar gune hp. janji ade dari tade.. hahahha.. okeh, jom cekidaut lagi gambar-gambar time nak tukar tayar tu.


Okeh, dah ciap! kali ni tukar yang Dunlop punye, lagi murah dari tayar yang sebelum ni. kalau tahu, tukar tayar kat kedai ni aje. cekik darah kedai yang sebelum ni. hukhuk
Sebelum tu, nak tunjuk sport rim yang icik abam kenen-kenenkan kat aku
 Siap test pasang kat dugong lagi tu, tapi xapprove. hehehe.. tunggu pas-pas raye la ye. lepas kan raye ke dulu. nanti baju raye kene catu lak.. hehehe..

Sekian!
[Catatan : Maaf atas ketidakpuasan!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Friday, July 20, 2012

Menang Set Penginapan di Seri Pacific Hotel bernilai RM550

Alhamdulillah, aku menang set penginapan di Seri Pacific Hotel,Kuala Lumpur bernilai RM550 selama 3 hari 2 malam termasuk sarapan pagi untuk 2 orang di Zenda Restaurant. Alhamdulillah, rezeki hari jumaat! 
Alhamdulillah, tak sangke begitu ramai yang support! terima kasih lagi sekali! Hanya tuhan saje yang dapat membalas jase korang! ^^
[Catatan : Alhamdulillah!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Thursday, July 19, 2012

Menang Voucher Tunai bernilai RM 200.00

Alhamdulillah! Antara 5 orang yang terpantas menjawab soalan yang diberi. Sekaligus dapat menang voucher tunai bernilai RM200.00. Terima kasih banyak-banyak The Photolicious

Kepada semua yang ingin menang macam saya, korang boleh klik pade gambar di atas untuk mengetahui pasal contest.

Jangan lupa rebut hadiah pada minggu depan pulak! Setiap hari rabu jam 3 petang. Jom join ramai-ramai, mane tahu ade hadiah lagi best kan! jeng3 ^^
[Catatan : Alhamdulillah!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Mandi Sungai Hujung Minggu

Hujung minggu yang lepas kami mandi sungai. Kami pergi mandi kat sungai Lubuk Manggis, Hulu Langat. Padahal time tu, dah ade tande-tande nak demam. So untuk mengelakkan diri terus demam kene lah berendam kan. hahahahhaha
Icik abam orang pertama yang masuk sungai. Sampai-sampai je terus bukak baju terjun masuk sungai! ngeh3. Jom cekidaut gambar kami mandi manda! ^^
 ish ish.. asben sape la ni.. hehehe

Sebenarnye, tujuan utama kami adalah nak mandi air terjun nun kat atas.. tapi disebabkan bawak ramai kanak-kanak kan, so kenala mandi sungai je.. senang sket nak jage dorang. Dan tak lah bahaye sangat untuk mereka kan.
kaki aku! hahahha.. saje nk tunjuk! cet! jom cekidaut lagi gambar. hehehehe

Nengoklah reaksi icik abam, mane lah tak calar balar kaki ngn tangan tu kan.. :p
Eh eh, ade "pelampung" tengah terapung lah! hehehe.. yang terapung2 tu adalah kakak dan abang ipar aku.. hikhik. :p
Eh kakak, spender tercelit! hehehehe :p
 Ini mak mentua aku! ^^
Ini kami, gaye semua tu si kakak yang suruh dok posing macam tu! sebab dia lah photographer nye.. ngeh3
 Okeh, ni kami dah nak balik dah.. ^^
Okeh, sebelum akhiri entri nak tunjuk kan batu yang icik abam dok dirikan..hehehe.. budak-budak dah jatuh kan, die diri kan balik, sampai ke sudah cmni je.. hehehe

Sebelum tu nak mention kepada yang teringin nak pergi ke sini sila sediakan duit untuk:
Parking - RM2/per sebuah kereta
Pondok Usang - RM20/Sebuah. Tapi kalau yang besar sket mahal lah sket.. hehehe.. tapi tetap usang same! ^^
* Dan kalau tanak amek pondok, kene gak bayar, sewa tapak, kalau tak silap RM10 kot! heheheh

Sekian!^^
[Catatan : Demam-demam berendam! terbaik!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Wednesday, July 18, 2012

Berbuka Puasa Bersama Wawa Zainal


Tak sampai berape minit je penganjur dah reply email! thanks! antara 100 yang bertuah! so kepada yang nk join jugak tu korang boleh baca Disini

[Catatan : Alhamdulillah, for Girls only!^^]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Jom Jumpa Wawa & Lipice pada 10th Aug 2012

Jom join contest untuk menangi 2 tiket berbuka puasa bersama Wawa Zainal dan LIPICE. Untuk keterangan lanjut korang boleh klik pada gambar di atas ye! ^^
okeh, disebabkan lip ice aku pun dah nak abes, terus je aku pegi beli yang baru untuk join contest ni
yang ini pulak bukti pembayaran. ^^

So ape lagi, jom join sebelum terlambat! ^^

[Catatan : Harap-harap antara 100 org yang bertuah]
Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Friday, July 13, 2012

Family B.B.Q

Okeh, ini cerita hujung minggu yang lepas, bertempat di kampung icik abam, Teluk Intan, Perak! ^^

Ber BBQ bersama family! Jom cekidaut gambar! ^^
Yang lelaki sibuk hidupkan api untuk sesi bakar membakar
 Sebelum api dihidupkan, bahan-bahan yang diterap dah tersedia. so masa untuk membakar! Burn burn burn
Bila lelaki sibuk kat depan, yang perempuan pulak sibuk kat belakang, kecuali aku, disebabkan aku ni tak pandai masak, so aku diberi tugas sebagai babysitter! hahahaha ^^ 

tapi bile tak boleh handle aku akan pas batoon kat orang lain. ngeh3
Ini antara menu yang terhidang, ade macaroni, sosej, ayam dan tembikai. bihun tade lagi time ni, sebab belum siap dimasak! ohh, sangat kenyang, banyak makan time ni. ^_^
Akak ipar aku pulak sibuk buat cookies. Dark Choco Cookies (DCC). cookies die mmg terbaik! kalau tak caye korang try rase dulu. Sebarang order korang boleh pm Disini
 ini adalah embah icik abam. Embah lanang & embah wedok! Sekian! ^^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.  

ape lagi yang korang nak ngk???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

owh! nak nengok kami.. hehehe.. tenkiut!

babai ^^

[Catatan : Gambar terakhir bukti aku jage baby! :p]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Thursday, July 12, 2012

Legend's Briyani House

 Okeh, ini tempat yang aku suggest kat icik abam untuk makan briyani. dekat Brickfields! kat sini memang banyak kedai makanan India. Mungkin disebabkan dah bergaul dengan dorang ni tiap-tiap hari, selera makan pun dah terikut-ikut. APTB!. huehuehue ^^
 Icik abam tilik menu ape yang nak di order
Dah pilih menu, pilih drink pulak! ^^
 Aku dah siap order dah! tunggu icik abam je. Peace! ^^
  Tadaaa order sampai sudah! Ini breakfast kami! ^^
 Ini yang icik abam ngapp. Nasi briyani. Heavy breakfast sungguh! ^^
 Ini pulak yang sudah masuk dalam perut aku! Aku order nasi lemak & telor goyang aje. ^^

[Catatan : Terliur tak.. ngeh3]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...