Wednesday, February 29, 2012

Info : Bagaimana untuk remove Facebook Timeline

Selamat petang semuaa! hari ini aku update blog untuk bagi info kat korang semua. Sekadar nak berkongsi macam mana nak remove timeline kat facebook. Maybe ada  di antara korang dah tahu, tapi aku saje lah nak kongsikan kepada sesiapa yang tak tahu lagi tu kan. hehehe

Okey, cara nye macam ni. Korang ikut langkah-langkah kt bawah ni ye:

Step 1 - Korang klik link Disini
Step 2 - Selesai je klik link tu, korang pilih browser mana yang korang guna tau
Step 3 - Dah selesai pilih browser mana yang korang guna, korang install lah software tu kat PC/Laptop korang ye
Step 4 - Pastikan korang restart dulu browser after install ye
Step 5 - Siap! so enjoy your Old Facebook version! ^_^
Perhatian : Buat pengetahuan korang, kalau korang dah remove facebook timeline korang kat PC A misalnya, lepas2 tu korang sign in pulak facebook korang kt PC B, korang jangan terkejut pulak ye jika facebook timeline korang masih ada. hehehe.

Maksudnye kat sini, korang still akan nampak facebook timeline korang selagi korang tak install software Timeline Remove

Jika Facebook korang dah bertukar Old version balik then korang teringin nak balik korang punye Facebook timeline tu, korang sila lah delete balik application yang korang sudah install tu. 

So selamat mencuba! Sekian. ^_^

[Catatan : bagi aku timeline ni cam serabut je!]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Saturday, February 11, 2012

Selamat Hari Jadi Ibu

11 Februari 2012 : Entry ni khas diupdate utk ucapkan Selamat Hari Jadi yg ke-52 buat ibunda tercinta ! ^_^

Selamat hari Jadi Ibu!!!
dengan ucapan semoga bertambah rezeki dan kesihatan yg sihat selalu
Sayang ibu selalu!
okeh! disebabkan kat uma mesin basuh pn da kontem, so kteorg pakat belikn mesin basuh utk ibu sempena hari jadi tahun ni.. ringan la sket keje membasuh baju kan.. nak pegi skolah pn xtergesa2 da.. ^_^
mesin basuh da smpai da kt uma

[Catatan : Sori xpat balik utk celebrate! :(]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Thursday, February 09, 2012

Cerita Kawen : Kad kawen

 hahahaha.. jgn terkejut kalu aku baru nk update pasal kad kawen ye.. xsempat nk update sebelum2 ni.. tp disebabkan blog ni utk tatapan dan kenangan sendiri aku update gak la walaupun da berbulan2 lepas/berlalu.. ngeh3
saje nk tunjukkan kad kawen yg kami da tempah dulu tu.. hehehe

kalu korg nk tahu, aku tempah yg ni je.. ngk gambar kt bawah ni
gambar ni curik dr fb org! :p
yang len ni sume ibu aku yg tempah..ikut design die sendiri.. ^_^
LIZ - MUNIR
NORLIZA - ABD MUNIR
ok tu je da update! sebelum tutup entry ni, nk ucapkan ribuan dan jutaan terima kasih buat semua yg dtg n yg sudi sumbangkn adiah2 ni! ^_^
maaf la ye kalu gmbr adiah korg xde kt sini! ni je gmbr yg sempat diambil.. huhu
[Catatan : maaf kpd sesape yg kad xsmpai tu! sila salahkn posmen :(]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Wednesday, February 08, 2012

Sambungan kisah rumah sewa

seperti yg dijanjikan.. aku smbung balik ye entry kisah rumah sewa tu... ^_^

okeylaa.. da selesai mengecat dan mengemop.. mase utk setting barang2 kat bawah ni, meh ngk dulu ape barang2 yg nk dikumbah tu.. nt baru la aku bto ape punce aku bengang pasal uma sewa ni ye... ^_^
selesai bawak naik sume2 barang ni kt dalam uma terus munir pasang2 mne yg patut! time ni rak tv ngn sofa xde lg.. seb bekla kan.. kalu x, jenuh gak dorg ni nk bawak nek ke atas.. dala dua org je yg mengangkat brg2 ni sume.. ehh chop.. 2 org tu bukan termasuk aku tau.. munir ngn sahabat baik die.. cian dorg penat2.. aku tlg amek gambar je.. sebab sume barang2 tu lgsung ak xlarat nk angakt! siyes! sume berat2! hukhuk

alamak, hampir terlupe tujuan utama entry ni diupdate.. hehehe.. okla, penat rasenye xhilang lg dok mngecat-ngecat, dok angkat2 barang, kemas itu ini.. bak kate org tue2, bontuttt xpanas lg dok dlm uma tu tp da kne pindah.. .. hukhuk ape pasal???? haa..ni nk cite ni.. :p

sebabnye tuan uma ni nk dok balik uma die.. hukhuk.. so tepakse cari uma len la kan kan kan.. hukhuk... alasan die, die dpt transfer balik kt KL.. mak aiii, suka suki je kan.. huhuhu.. apela tuan uma ni, xpk ke org penat punggah barang?? bukan xtahu.. hukhuk.. tu baru tunjuk barang yg besar2 je.. xtunjukkn lg brg yg kecik2.. alamatnye, jenuhla nk mgangkat balik time pindah nt..*tp kpd sape2 yg sudi nk tulun angkat brg nt bole la..dialu2kn..^_^

tp ape kan daye kn, die tuan uma, kte cume penyewa je.. wlaupun duit deposit n duit agreement da bg siap2 b4 masuk uma rtu pn xleh nk buat pape, sb agreement original tuan uma xbg lg kt kami.. hukhuk .. mase buat aggrement tu punye le janji kemain, ckp akan bg notis 6month b4 kalu nk suh kuar.. hukhuk.. ni jgn ckp 6month, xsmpai sebulan da suh kuar.. ade ke patut.. hukhuk.. xbek tau.. tu mest kes jeles ngk uma die da cntik la tu kot! hukhuk..* hahaha.. tu andaian aku je! :p

ok, sekian, tu je nk cite.. kalu ade uma lebih nk bagi kami sewa bto la ye.. ^_^

[Catatan : nak cari uma yg dekat ngn tempat keje!]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Saturday, February 04, 2012

Kisah rumah sewa

Sebenarnye entry kali ni aku xtahu cmne nk mulekan cite.. sebab skg ni perasan bengang tgh menguasai diri bile nk cite pasal uma sewa ni.. sebelum aku cite knp aku bengang kalu cite pasal uma sewa ni, meh aku imbau kembali saat mule2 kami dpt uma ni.. ^_^
  
okeh kalu korg penah ikuti cite2 dlm blog ni sure korg penah bace entry tu kan.. entry tu dulu aku penah promise yg aku akan update entry selepas keje-keje mengecat selesai.. tp smpai ke sudah aku xupdate2.. hehehe.. cowi.. bukan nk mungkir janji.. tp korg tahu je la.. time tu sibuk hal kawen.. hehehe.. byk bende kot aku xupdate.. nt senang2 aku update cite yg xkesampaian nk update tu kt korg ye.. hehehe.. tp kne tgu time mud nk update dtg lg.. hehehe 

okeh, seb bek gambar2 yg dulu kale time keje2 mngecat tu ade lg.. kalu da lebuhh abes la xpat nk update.. hehehe.. mule2 aku start dgn cite mengecat dulu ye.. uma yg kami sewa ni mmg xsediakan perabot so kteorg masuk dlm keadaan kosong jela.. cat dlm uma pn cam da pudar je.. maybe tuan uma da lame xcat kot.. so kterog dgn baik hati dan semangat nk masuk uma baru tu pulun la mengecat n menyental ape yg patut.. xcaye meh ngk bukti ni.. hehehe

Part 1:
 sebelum keje-keje mengecat dijalankan
   dan hasil nye selepas dicat! ^_^

Part 2:
keadaan sebelum...

dan......
 keadaan selepas mengecat!

Part 3:

Sebelum mengecat
Selepas mengecat
Part 4:
sebelum
kalu korg nk tahu, byk2 tempat nk kne mngecat, mengecat pintu ni yg paling leceh! yelaa.. kne gune cat kilat kan. leceh la sket nk mengecat nye.. dr siang smpai ke mlm baru selesai n puas ati.. :p

Part 5:
bahagian atas pn kteorg cat tau.. tp aku xcat la.. munir je yg cat kalu bahagian atas ni.. kang kalu aku cat kang mau aku lebih tgi dari munir lak nt.. hehehe

dah selesai keje mengecat, xsahla kan kalu xmop! ^_^
bab mengemop ni pn munir yg buat.. aku serahkan 100% kt die, sb aku da xlarat da time ni.. die je ade semangat n tenage nk teruskan.. hehehe

ehhh copp! rase cam penat le plak nk update blog ni panjang2.. smpai sini je dulu ye.. nt aku smbung cite balik.. sebab aku rase entry ni da cukup panjang da kot.. hukhuk.. sori.. nt aku smbung balik ye.. tangan da penat menaip! ;)

[Catatan : bile la nk dpt uma baru ni!]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Friday, February 03, 2012

Majlis Kawen: Akad Nikah

Salam jumaat semuaaa! okeh, arini aku terajin dan update blog yg da berkurun  tak update ni.. pejam celik pejam celik da 1 bulan 1 minggu 4 hari dah aku bergelar sebagai isteri.. kire hari jumaat arini adalah jumaat yg ke-7 da kami disatukan.. cewahhhh! hehehehe

okeylah.. tak mau bebel banyak, banyak keje nak disiapkn ni, al maklumla, minggu depan nak cuti lagi.. so kene la bereskan keje-keje mane yang ade ni kan.. nanti naik-naik keje tade la penin.. nak smbung lagi cuti pun tak risau mane.. ehh ehhh, tadi cakap tak nak bebel tapi da tebebel le pulak.. ;)

kepada sesape yang tak sempat nak datang time kiteorang nikah ritu, ni beberapa gambar yang bole aku upload untuk tontonan korang.. hehehe..
time ni kami tengah tgu tok hakim sampai.. tok iman, tok ketua, sedare mare, sahabat andai, org2 kampung n pengantin sume da ready da time ni tau... hehehe
ok, sempat tunjuk inai lg ye.. pakai gak inai ehh.. ^^
haa, time ni rasenye tok hakim da smpai.. tu yang nampak munir cam nak bertafakur je kan.. hehehe..
saat-saat akad nikah dijalankan..





 Syukur alhamdulillah, dgn sekali lafaz, aku da jadi isteri kpd Abd Munir Mohamad Bin Abd Khalil... ^_^

selepas akad nikah selesai, acara penyerahan tanggungjawab dan bacaan pesanan pulak dijalankan.. time ni memang da rase nak sedih da.. yelaa.. pani kami da kene hidup ke alam baru! huhuhu







 okeh, selesai satu bab! huhuhu



thanks abang.. jadi gak kite kawen ye.. yelaa.. da hampir 7 tahun kot kite kenal.. hahahaha.. Doakan kebahagian kami ye.. :p

kt bawah ni aksi-aksi yang mengharukan n menyedihkan... mane tak sedihnye.. da naik pangkat kan! so macam-macam perasaan ade.. hohoho.. k la.. korang layan jela gambar-gambar kat bawah ni ye.. hehehe





 



 kalu korang nak tahu, time ni aku try gak nk tahan2 air mate tak mau kuar, sebab kak andam awal-awal da warning jangan nak nanges-nanges.. nanti rosak make up! ahhhh.. terkuar gak air mate.. hehehe.. cowi akak andam! :p

kt bawah ni gmbr posing2.. sesi2 berposing mestila ade kan.. meh ngk meh.. hehehe




harusla tunjukkan inai di jari jemari kan.. hehehe


 n wajibla kan tunjukkn sijil nikah.. walaupun ia cume sijil yg sementara.. hehehe :p
 yg ini bersame rakan-rakan yang hadir.. huhuhu

okeh, habesss! ^_^

[Catatan : thanks semua yg sudi hadir!]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...