Tuesday, November 29, 2011

Cerita Kawen : Wali Hakim

kalu korg penah bace entry2 aku sbelum ni.. aku ade mention kt korg yg kalu ak kawen nt, wali hakim yg akan nikahkn kteorg.. so disebabkan tgl berape minggu je lagi nk tibe our big day ni.. macam2 perkare kne setelkn termasukla nk uruskan pasal tok kadi ni.. adehh.. ni bab paling melecehkn bagi ak.. jawabnye kne turun nek Melaka la kan.. hukhuk.. nak balik Melaka tu mmg best, tp nk minx cuti nk balik Melaka tu yg xbest! sebab cuti tahunan da abes! uwaaaa~
kt atas ni merupakan surat dan dokumen2 yg dah di hantar kt Pejabat Agama minggu lepas. Sume dokumen2 ni kne di buat kat Pejabat Agama Islam Melaka untuk memohon afidavit Mahkamah Rendah Syariah.. sume ni sb aku ni tade wali nasab.. tupasal la kne buat sume bende ni..

selesai da submit sume dokumen2 yg dorg suh anta.. tp xabs smpai setakat tu je... huhuhu
lepas je anta sume dokumen2 tu, kne angkat sumpah lak.. so tepaksela aku bace afidavit seperti kt atas ni kt depan mahkamah ritu.. huhu
dorg da tetapkan ari perbicaraan kteorg pada 8hb Disember 2011.. alamak nye, kene cuti la lagi.. hukhuk.. #maaf bos,sila cover sy lg ye..hihi
Ini peraturan yang perlu dipatuhi
ini tempat bicara nanti

[Catatan : dulu mase kak long kwen, bkl suami xperlu hadir mahkamah pn ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Wednesday, November 23, 2011

Kami ke Taiping

Permulaan entry... Selamat Penganti Baru Akma & Aizan! ^_^

lagi sekali nk wish tahniah kt Kechik a.k.a Akma atas pangkat yg telah diterima pd 11.11.11 arituuuu.. Congrate kechikkk.. ko da selamat da jadi bini Aizan.. doakan aku selamat lak ye.. #selamat jadi bini munir tauu

Insya Allah... aminn..
 
 #doa aku semoga korg bahagia hingga akhir hayat... & selamat menempuh hidup berumah tangga..
#pani pape petua lehla aku amek dari ko ye.. ^_^

kalu korg nk tahu, gambar dorg bedua tu aku curik dari FB dorg.. hehehe.. minx izin curik ye korg..tenkiuuu.. dan kalu korg nk tahu gak, pegi ke taiping ni mmg semata2 nk hadirkan diri ke majlis mereka ni.. teharu x kechikk??? hahahaha... n lagi nk mengharukan ko kechik, aku drive pegi balik tau dari KL ke Taiping.. Taiping ke KL.. hahahaha.. ni pertame kali kot aku drive jejauh cmni.. bole tahan gak la sengal2 badan patu...
#bukan xmau tuka driver ngn yam or cpoo, cume mulut berat nk myuruh..da smpai kl br mulut ni tebukak nk suh yamm..:(

okeyla.. xmau leter byk sgt.. meh ngk dulu gambar kteorg dengan pengantin baru! ^_^


#gambar2 bersame pengantin ni n the next gambar pn hasil curikan.. minx ampun.. nk amek gak utk kenang-kenangan..hehehe
 kteorg smpai time tu majlis da hampir ke penutup.. so dpt posing sket2 je ngn pengantin..sb pengantin da nk pegi outdoor shoot.. disebabkan pejalanan yg jauh n makan mase hampir 3-4jam nk smpai ke situ.. xkan kteorg terus nk balik ke KL jekan.. so kami decide nk gakla jenjalan kat Taiping jap.. lg pulak aku xpenah smpai kt situ.. jakun la kejap...
bile jakun digandingkn dgn petemuan 3 sekawan ni, jadilah adegan2 seperti kat bawah ni.. huhuhu

okey, kalu korg nk tahu.. org yg kat bawah ni yg belanje kami beli topeng ni hahahaha
da penat berposing kt playground ngn topeng2 tu.. kami pegi ke tasek lak.. xingat la pe name tasek tuu..  snap2 kat sane pulak.. ^_^
okey da leteh cite..hehehe.. b4 nk gerak balik tu, sempat gak la kteorg pekene Yong Tau Foo tepeng!

Bye...
[Catatan : 1 Month 1 Day! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Friday, November 18, 2011

Cerita Kawen : HIV test

 #Aku takut jarum!!

ni kisah ari senin aritu.. cite pasal kne pegi HIV test... nk kawen kan.. kne la pegi HIV Test.. kalu xkonpem aku xnk pegi.. mane xnye.. sape la nk serah diri nk kne cucuk ngn jarum kan.. hukhukhuk.. saket wei kne cucuk.. dala aku ni penakut ngn jarum! waaaaa~ xmau lagiiiiii.. saketttt! hukhukhuk :(
ok, disebabkan terpakse serahkn diri nk kne cucuk ngn doktor tu aku pn amek la haft day time tu.. smpai2 je kt Klinik tu cm besa la... kne la daftar diri kat counter depan, patu amek no giliran... so tunggula no giliran masing2 dipanggil.. ^_^

 kalu korg nk tahu, hampir sebulan gak la kami booking utk buat apoimen ngn doktor nk buat HIV test ni..  time booking rtu ade la gak org kat counter tu  bg borang n ade bg pamphlet utk dibace.. kire info berkaitan penyakit HIV laa.. kakak tu suh bace sume pamphlet tu, sb doctor  nk soal katenye... hohohoho... da macam nk exam lak kan...
 bile kakak tu da ckp cmtu, kne la bace kan.. yela mane tahu kang silap jawab kang xmasal2 xlepas lak test tu kang ke kan.. hahahaha.. disebabkan xsempat bace.. wlaupun pamphlet tu berada ngn kteorg je.. jadi nye kat klinik baru la pulun nk bace kan.. hahahaha.. cuak gak kan kalu xbace.. hehehehe
xsempat abes bace pn nurse da panggil suh letak kad n ic memasing kat ats table yg telah disediakan.. huhuhu
da letak kad n ic seperti yg disuruh, kteorg kne jalani satu sesi kaunseling.. kire penerangan mengenai penyakit HIV.. tp sebelum bemula nye sesi taklimat tu, memasing da kne enjet da.... hukhukhuk
ni jari munir kne cucuk
sakit wooooo.... pani xmau lg ngk jarummm! :(
 sementara nk tgu result tu, sesi posing mest nk ade.. hahahaha.. okeylaaa.. tu je nk cite.. Doakan sumenye berjalan lancar je.. Insya Allah.. huhuhu

[Catatan : makin ari makin dekat! ]
Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Tuesday, November 15, 2011

Bersiram

ni nk cite pasal dugong lg .. hahahaha.. jgn marah.. jgn busan ye.. Peace!!! kalu korg bace kisah dugong yg ni Bunyi Moto Boat ade berkait rapat sket.....

pas je kuar dari workshop tu, mmg kotor gile dugong ni.. bak kate org Melaka berkarah! hahahaha.. bole diconteng2 buat lukisan lg! huh.... meh aku tunjukkan kesan kotoran degil yg melekat tu..
nampak tak?? kalu xnmpak, jap aku tunjuk kn lebih dekat lagi...
haa, nmpk tak?? kalu xnmpk maaf la ye.. kamera xcngih.. hehehe..

kalu korg nk tahu, dugong ni xpnh dibiarkn berkarah cmni tau.. kalu koto pn sket2 je.. xkn smpai bedebu cmni.. mne taknye, kami da upah org cuci dugong ni tiap2 minggu.. 3kali seminggu.. kire 12kali sebulan.. so mmg xde harapan la kan dugong nk berkarah cmtu..

ni pn punce leh jadi cmni sebab masuk workshop ritu, dok sehari je kot.. cube bayangkan kalu seminggu.. mahu betukar kaler jawabnye.. hukhuk.. disebabkan sakit mate memandang, kteorg pegi gak la car wash sendiri.. nk tnggu org yg cuci tu malam baru die cuci.... so bile siang xkn nk biarkn mate ni skt je memandangkan.. 

so da alang2 pegi serdang aritu, kami pegi la satu car wash yg slalu mmber2 paktam ni cuci kete dorg.. nmpk cm menarik je.. dugong pn lom try cuci kt situ.. so kami cuci jela kt situ .. huhuhu..
dr pemandangan n pemerhatian awl, nampak car wash ni same jela cm tempat cuci kete yg len.. kire xda ape yg beza la sgt.. huhuhu.. tp pemikiran aku yg awl tu cilap belaka rupenye.. knp aku ckp cmtu??? meh aku cite.. lalalalalalalala~
dari sorg pekeja dtg lagi sorg pekeje membantu.. yg lg best tu, boss die pn turun cuci sx.. dari segi tu da len da ngn tempat2 sebelum ni.. konpem tekun pekeje2 wt keje kan.. *baju biru tu tokei kedai
ngk, bos pn btungkus lumus bersih same.. wahhh.. dilayan bek nmpk nye dugong! syok gak ngk dorg ni bekeje.. kalu xcaye meh ngk pekeje kt bawah ni.. punye le teliti die bersihkan bhgn depan dugong ni.. macam2 aksi ade.. tp yg kt bawah ni je aku bole upload.. kikikiki..
bagi aku car wash ni paling best la yg penah aku jupe.. sume tempat die bukak dan cuci.. xpenah2 aku ngk kedai2 sebelum ni buat.. dorg siap cuci kan bahagian tangki minyak tau.. baru la btolkan.. cayalaaa... cmni konpem bole pegi lagi kan.. hehehe
teliti sungguh dorg ni mencuci.. lame2 nek busan gak la aku nk amek gambar dorg ni.. da penat amek2 gambar dari awl tadi, aku suh paktam lak amek gambar seterusnye smpai kesudah.. konon nye laa.. last2 3 gambar kt bawah ni je die rajin nak amek.. hishhh.. teruk tau.. hukhuk.. die dok kusyuk nk ngk org2 tu buat keje.. jgn kaco katenye.. hahaha
kalu korg nk tahu, da alang2 dugong tu kotor kan, kami grab je promotion kat bawah ni.. murah!! xcaye ngk iklan kt bawah ni
cite abess.. ^_^

[Catatan : Mood sedih n bimbang! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Monday, November 14, 2011

Kisah Dugong : Bunyi Motor Boat! :(

okey, kalu korg nk tahu, selepas aku anta dugong masuk workshop ritu tetibe dugong bunyi macam moto boat! nek menanah telinge dgr bunyi cmtu.. bunyi tu akan tedengar bile kete tu bergerak.. bile xbegerak xde bunyi pn.. adehhh.. ni kompen masalah bearing! tade pn masalah tayar.. waduhhh.. waduuhhhh...

kpd sesape yg nk tahu n belum bace lg pasal ape n punce2 dugong kne masuk workshop dulu tu, korg klik la link2 kt bawah ni n bace dulu ehhh.. ;)


ok, berbalik pade kisah entry ni yg sebenarnye,mmg perit telinge ni dgr bunyi2 yg xmenyenangkan tu bile berade kt dalam kete tu.. adeh.. nk xnak pegi la Toyota balik utk check! huh! mmg naas la korg jawabnye.. mahu xnye, baru je kot anta dugong tu, nk kne anta lagi.. igt kami ni tade keje ke asek nk ke ulur ke hilir nk anta dugong tu.. *b/p:macam la aku yg pegi hantar kan.. hahaha..

test punye test, dorg xnk bto ape masalah nye, sebab dorg ckp kne check dulu.. padahal dorg ni da tahu da sebab n punce ape dugong tu cmtu sebenarnye.. Takut paktam sorg tu mgamuk time tu kn.. salah dorg la tuhh! Eeeeee! 

# Punce sebenar masalah adelah bearing! maybe sebab tuka bumper ritu.. mule2 da tukar sebelah kanan.. masih bunyi gak lagi.. patu tukar lg sebelah.. yg kiri depan lak.. baru la da xbunyi... yeahhh!

okeyla, penat la cite hal dugong ni.. macam2 hal pulak.. so korg ngk jela gambar2 kat bawah ni time anta dugong masuk workshop lg sx rtu.. *2 ari gak la dugong dok workshop!


[Catatan : byk sgt merayap, tayar da nk kne tukar dah! :( ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Sunday, November 13, 2011

Syukur Alhamdulillah


Yeahhhh! da dapat uma!!! makin xsabar nk tawennnn! hehehehehe...

[Catatan : penat drive semalam xhilang lg.. huhuhu! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Friday, November 11, 2011

Tangan Berbalut!

Tangan Encik Munir berbalut! arini g keje pn masih berbalut...sebab ape??? sebab tersalah urat kot.. asek men dumbbells je kan.. tahula opis sebelah gim aje! huhuhu..
*Alasan men dumbbells=perut makin menggelembong!

ok, gambar kat bawah ni korg ignore jela ye.. sume memek2 muke tu aku yg suh buat... heee~ 

[Catatan : 1 Bulan, 1 Minggu, 6 Hari! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...