Wednesday, December 07, 2011

Aktiviti setiap minggu - Lokasi :Ipoh, Perak

Entry ni berkait rapat dengan entry di bawah ni:


okey, seperti yg aku da bto lepas2.. aktiviti2 setiap minggu ni mmg akn di update je dlm blog ni.. ini kerana utk kenangan kteorg sendiri.. so xpayahla nk cite panj bejelar.. kalu korg da bace entry2 yg kt link atas ni..korg da tahu da ape sebenarnye aktiviti yg dijalankan..

so kt bawah ni, aku cume upload gambar sekitar aktiviti yg dijalankan..sekadar utk kenangan sendiri je.. ^_^
Sekian~
 [Catatan : makin lame bg bagus bg talk! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Harimau Muda vs Garuda (Final)

Okeyla.. disebabkan entry ni da lame tersimpan dlm draft.. nk gak la ak update pasal kemenangan Malaysia vs Indonesia aritu.. mest rmai lg yg ingat pasal kemenangan ni kan.. hehehe

kalu korg nk tahu, time pelawanan tu kteorg pegi ngk kt NZ je.. so ni beberapa gambar yang sempat aku amek time reramai ngh syok ngk bola.. hehehe
okeyla.. nk upload gambar byk2 pn xsyok.. sb gmbr byk sgt kabur..  al maklumla.. kamera xcanggih.. suasane mlm lak tu.. hehehe.. korg ngk video plak ye.. video ni ant yg aku sempat rakam mase gol pertame dr Malaysia..*kalu xcilap la.. hehehe
video
syok ngk rmai2 cmni.. padahnye konpen sakit tekak bile da balik uma.. hahaha..

okeyla.. kpd sesape yg xsempat nk ngk atau yg tak tahu pn cite pasal kmenangan Malaysia rtu... meh aku imbas balik ye.. mule2 korg ngk video yg formal ni dulu.. klik link kt bawah ni.. hehehe


ni video time mase sepakan penalti dari kedua2 pasukan.. kalu korg nk tahu.. tu video pemain time ade kt dlm padang.. tp len lak video penonton time ade kt lua padang.. hehehe.. kalu xcaye meh ngk video2 yg sempat aku rakam kat bawah ni.. ngk reaksi masing2 ye! hahahaha
video
video
riuhhh rendah jadi nyeee... ^_^
Yeahhh! Malaysia Menang! da bole balik....

[Catatan : br pasan, muke da makin tembam!:( ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Tuesday, December 06, 2011

Cat Rumah : Alatan Mengecat

2-3 minggu ni kalu korg nk tahu, kteorg dok sibuk mengecat rumah.. yelaa.. nak masuk alam baru kan.. so semangat la sket mngecat rumah.. nk cantikkn rumah kate kan.. baru semangat nk dok uma kan..hehehe..

entry kali ni, aku cume nk tunjukkan alatan2 yg kteorg rembat kt hardware utk projek mengecat uma kami ni.. hehehe.

ni antara alatan n cat2 yg sempat aku amek gambar.. ;)





*xperlula kot nk rename2 kan stp brg ni kan.. korg konpem tahu sumenye tu kn..

sebenarnye, ade lg barang yg dibeli tp xsempat nk ni tangkap gambarnye.. sb bet kamera abs.. so bile sume da digunekn mls la pulak nk amek balik gambarnye kan.. wat kotor gambar je, hehehe 

okeyla.. nti aku update yg da ciap cat sume ye.. kt bawah ni aku tunjuk dl satu side yg da ciap cat.. tp still cemoreng lg time amek gmbr ni... :)


 [Catatan : mgu ni piuk belanga lak smpai, patu da leh msk! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Menggediks dgn Artis!

Entry kali ni aku nk cite pasal encik tunang berkepit dgn pompuan! a.k.a artis

meh ngk mehhh! panassss! Huh

Kepitan Pertama:
Kepitan Kedua:
Kepitan Ketiga:
Uwaaaaa! #lg menangis tak blagu la kalu aku jupe die bkepit ngn pempuan len a.k.a bkn artis

kalu korg nak tahu, 3 jenis kepitan ni je bjaye aku curik.. yg len tu aku xpat nk upload sebab ade gambar yg kabur.. so xsyok nk upload.. lg xsyok nk tunjuk2 gambar org tersayang bekepit ngn org len lak kan kan.. kan.. hahahaha

sebenarnye, peluang bekepit ni adalah sempena besday boy artis kat bawah ni..
Hepi belated besday Roslan Shah! ^_^
*b/p:thanks atas invitation
 okey, ni kek besday! *majlis ni tema arabian!

okeylaa.. tanak cite panjang meleret.. ngk jela gambar2 sekitar majlis aritu k.. huhuhu
sebelum aku tutup entry ni, aku nk bto kt korg sume yg mlm tu encik tunang dapat cabutan bertuah.. maybe tuah2 bekepit tadi kot! hukhuk

tadaaaa...
bende alah ni yg die dapat! hehehe.. aku suke sbab die wane merah! tu je! heee~

Sekian~
[Catatan : minggu ni balik kg! yeahhh! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Monday, December 05, 2011

Site Visit - Dari Bongek ke Tampin

[Catatan : keje Oh keje! xde mud keje da ni.. hahahaha ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Tuesday, November 29, 2011

Cerita Kawen : Wali Hakim

kalu korg penah bace entry2 aku sbelum ni.. aku ade mention kt korg yg kalu ak kawen nt, wali hakim yg akan nikahkn kteorg.. so disebabkan tgl berape minggu je lagi nk tibe our big day ni.. macam2 perkare kne setelkn termasukla nk uruskan pasal tok kadi ni.. adehh.. ni bab paling melecehkn bagi ak.. jawabnye kne turun nek Melaka la kan.. hukhuk.. nak balik Melaka tu mmg best, tp nk minx cuti nk balik Melaka tu yg xbest! sebab cuti tahunan da abes! uwaaaa~
kt atas ni merupakan surat dan dokumen2 yg dah di hantar kt Pejabat Agama minggu lepas. Sume dokumen2 ni kne di buat kat Pejabat Agama Islam Melaka untuk memohon afidavit Mahkamah Rendah Syariah.. sume ni sb aku ni tade wali nasab.. tupasal la kne buat sume bende ni..

selesai da submit sume dokumen2 yg dorg suh anta.. tp xabs smpai setakat tu je... huhuhu
lepas je anta sume dokumen2 tu, kne angkat sumpah lak.. so tepaksela aku bace afidavit seperti kt atas ni kt depan mahkamah ritu.. huhu
dorg da tetapkan ari perbicaraan kteorg pada 8hb Disember 2011.. alamak nye, kene cuti la lagi.. hukhuk.. #maaf bos,sila cover sy lg ye..hihi
Ini peraturan yang perlu dipatuhi
ini tempat bicara nanti

[Catatan : dulu mase kak long kwen, bkl suami xperlu hadir mahkamah pn ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Wednesday, November 23, 2011

Kami ke Taiping

Permulaan entry... Selamat Penganti Baru Akma & Aizan! ^_^

lagi sekali nk wish tahniah kt Kechik a.k.a Akma atas pangkat yg telah diterima pd 11.11.11 arituuuu.. Congrate kechikkk.. ko da selamat da jadi bini Aizan.. doakan aku selamat lak ye.. #selamat jadi bini munir tauu

Insya Allah... aminn..
 
 #doa aku semoga korg bahagia hingga akhir hayat... & selamat menempuh hidup berumah tangga..
#pani pape petua lehla aku amek dari ko ye.. ^_^

kalu korg nk tahu, gambar dorg bedua tu aku curik dari FB dorg.. hehehe.. minx izin curik ye korg..tenkiuuu.. dan kalu korg nk tahu gak, pegi ke taiping ni mmg semata2 nk hadirkan diri ke majlis mereka ni.. teharu x kechikk??? hahahaha... n lagi nk mengharukan ko kechik, aku drive pegi balik tau dari KL ke Taiping.. Taiping ke KL.. hahahaha.. ni pertame kali kot aku drive jejauh cmni.. bole tahan gak la sengal2 badan patu...
#bukan xmau tuka driver ngn yam or cpoo, cume mulut berat nk myuruh..da smpai kl br mulut ni tebukak nk suh yamm..:(

okeyla.. xmau leter byk sgt.. meh ngk dulu gambar kteorg dengan pengantin baru! ^_^


#gambar2 bersame pengantin ni n the next gambar pn hasil curikan.. minx ampun.. nk amek gak utk kenang-kenangan..hehehe
 kteorg smpai time tu majlis da hampir ke penutup.. so dpt posing sket2 je ngn pengantin..sb pengantin da nk pegi outdoor shoot.. disebabkan pejalanan yg jauh n makan mase hampir 3-4jam nk smpai ke situ.. xkan kteorg terus nk balik ke KL jekan.. so kami decide nk gakla jenjalan kat Taiping jap.. lg pulak aku xpenah smpai kt situ.. jakun la kejap...
bile jakun digandingkn dgn petemuan 3 sekawan ni, jadilah adegan2 seperti kat bawah ni.. huhuhu

okey, kalu korg nk tahu.. org yg kat bawah ni yg belanje kami beli topeng ni hahahaha
da penat berposing kt playground ngn topeng2 tu.. kami pegi ke tasek lak.. xingat la pe name tasek tuu..  snap2 kat sane pulak.. ^_^
okey da leteh cite..hehehe.. b4 nk gerak balik tu, sempat gak la kteorg pekene Yong Tau Foo tepeng!

Bye...
[Catatan : 1 Month 1 Day! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Friday, November 18, 2011

Cerita Kawen : HIV test

 #Aku takut jarum!!

ni kisah ari senin aritu.. cite pasal kne pegi HIV test... nk kawen kan.. kne la pegi HIV Test.. kalu xkonpem aku xnk pegi.. mane xnye.. sape la nk serah diri nk kne cucuk ngn jarum kan.. hukhukhuk.. saket wei kne cucuk.. dala aku ni penakut ngn jarum! waaaaa~ xmau lagiiiiii.. saketttt! hukhukhuk :(
ok, disebabkan terpakse serahkn diri nk kne cucuk ngn doktor tu aku pn amek la haft day time tu.. smpai2 je kt Klinik tu cm besa la... kne la daftar diri kat counter depan, patu amek no giliran... so tunggula no giliran masing2 dipanggil.. ^_^

 kalu korg nk tahu, hampir sebulan gak la kami booking utk buat apoimen ngn doktor nk buat HIV test ni..  time booking rtu ade la gak org kat counter tu  bg borang n ade bg pamphlet utk dibace.. kire info berkaitan penyakit HIV laa.. kakak tu suh bace sume pamphlet tu, sb doctor  nk soal katenye... hohohoho... da macam nk exam lak kan...
 bile kakak tu da ckp cmtu, kne la bace kan.. yela mane tahu kang silap jawab kang xmasal2 xlepas lak test tu kang ke kan.. hahahaha.. disebabkan xsempat bace.. wlaupun pamphlet tu berada ngn kteorg je.. jadi nye kat klinik baru la pulun nk bace kan.. hahahaha.. cuak gak kan kalu xbace.. hehehehe
xsempat abes bace pn nurse da panggil suh letak kad n ic memasing kat ats table yg telah disediakan.. huhuhu
da letak kad n ic seperti yg disuruh, kteorg kne jalani satu sesi kaunseling.. kire penerangan mengenai penyakit HIV.. tp sebelum bemula nye sesi taklimat tu, memasing da kne enjet da.... hukhukhuk
ni jari munir kne cucuk
sakit wooooo.... pani xmau lg ngk jarummm! :(
 sementara nk tgu result tu, sesi posing mest nk ade.. hahahaha.. okeylaaa.. tu je nk cite.. Doakan sumenye berjalan lancar je.. Insya Allah.. huhuhu

[Catatan : makin ari makin dekat! ]
Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...